🔥ΕΔΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!🔥

Λυών – Ολυμπιακός προγνωστικά: Τα κόκκινα τα μπλουζ του Μεντιλίμπαρ

Avatar photo
Γιάννης Χατζηνικολάου στις 26 Σεπτεμβρίου, 2024
μεντιλίμπαρ

Δεύτερη μέρα σήμερα όπου οι αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής του Europa League δεσπόζουν στο κουπόνι ΟΠΑΠ, με το πολύ μεγάλο ματς του Ολυμπιακού απέναντι στη Λυών, φυσικά, να πρωταγωνιστεί. 

Λυών – Ολυμπιακός στοίχημα

Η Λυών είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από σαράντα κύματα και όμως κατάφερε να επιβιώσει, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 6ης θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Ligue 1. 

Μπορεί για έναν σύλλογο όπως η Λυών αυτό να μην αποτελεί επιτυχία, όμως αν δούμε όσα πέρασε μπορούμε, θεωρητικά, να το λάβουμε ως την αρχή της ανάκαμψης. Λέω θεωρητικά γιατί η εικόνα της τη φετινή σεζόν μας δείχνει ότι η ανάκαμψη σταμάτησε με το τέλος της σεζόν 23/24.

Φέτος οι Γάλλοι έχουν παρουσιαστεί πάρα πολύ ασταθείς. Είναι πραγματικά ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο σε κάθε ματς τους, κάτι που αποτυπώνεται και από τον μέχρι στιγμής απολογισμό τους. 

Σε 5 αναμετρήσεις μετράνε μόλις μία νίκη, έχοντας στην πλάτη τους τρεις ήττες, με τελευταία αυτή κόντρα στη Μαρσέιγ. Εκεί, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω για 85’, είδαν τους Μασσαλούς να ανατρέπουν το σκορ και στο τέλος της μέρας να πανηγυρίζουν τη νίκη. 

Επί της ουσίας, το πρόβλημα για τη Λυών ήταν ότι σε ένα ακόμη ματς η ανασταλτική της λειτουργία ήταν για τα πανηγύρια, κάνοντας πολλά σοβαρά λάθη. Την ίδια ώρα, στην επίθεση ήταν αναποτελεσματική, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι σκόραρε δύο φορές έχοντας 22 τελικές και  3.01 xGoals.

Στην αντίπερα όχθη, και ο Ολυμπιακός διανύει μία άσχημη περίοδο. Το καμπανάκι είχε χτυπήσει από νωρίς, όμως όταν έρχονται τα τρίποντα δύσκολα κάνεις σωστή αυτοκριτική. Έτσι και έγινε τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, όμως μετά την «λευκή ισοπαλία» κόντρα στον Παναιτωλικό ο κώδωνας του κινδύνου χτύπησε, αλλά μάλλον τον άκουσε μόνο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. 

Οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» μοιάζουν άδειοι από ιδέες, κάτι που κάνει το έργο τους πάρα πολύ δύσκολο κόντρα σε ομάδες οι οποίες έχουν διαβάσει σωστά το ματς. Και όταν λέω έχουν διαβάσει σωστά το ματς εννοώ όταν δίνουν την μπάλα στον Ολυμπιακό και κρατάνε τις γραμμές τους χαμηλά.

680 ΔΩΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ατού τους, τα οποία δεν είναι άλλα από το έντονο πρέσινγκ ψηλά και τις γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. 

Έτσι λοιπόν, μετά το ματς με την ομάδα του Αγρινίου και ο Άρης διάβασε σωστά τα δεδομένα και με ένα σεμινάριο τακτικής από τον Άκη Μάντζιο κατάφερε να «εγκλωβίσει» τον Ολυμπιακό και να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο.

Σήμερα πάντως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η Λυών δεν πρόκειται σε εντός έδρας ματς να αφήσει την μπάλα στους «ερυθρόλευκους» και να περιμένει τις ευκαιρίες της. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ θα πιέσουν, θα κλέψουν μπάλες και πολύ πιθανό να σκοράρουν κόντρα στην κακή άμυνα της Λυών. 

Το που θα κάτσει η μπίλια ουδεις το γνωρίζει, όμως θεωρώ ότι θα δούμε ένα ματς με γκολ εκατέρωθεν, αφού και ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει τα πατήματά του στο ανασταλτικό κομμάτι. Η Λυών μπορεί να λογίζεται ως το φαβορί, όμως εάν οι Πειραιώτες ακολουθήσουν πιστά το πλάνο θεωρώ ότι μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. 

Πρώτη μας επιλογή λοιπόν για σήμερα το combo Χ2+G/G σε απόδοση 2.80 στη Stoiximan

ολυμπιακός

Επιπλέον, αν λάβουμε ως δεδομένο το πως θα παίξουν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ και έχουμε τσεκάρει τα περσινά ματς που έδωσαν στην Ευρώπη, γνωρίζουμε ότι το βασικό γρανάζι του πρέσινγκ είναι ο Τσικίνιο. 

Ο Πορτογάλος μέσος πάρα πολλές φορές έκλεβε μπάλες ψηλά και μοίραζε «έτοιμα» γκολ στους συμπαίκτες του, για αυτό και θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να τον δούμε και σήμερα να δίνει ασίστ. Επιλογή η οποία προσφέρεται σε απόδοση 6.60.

Και ποιος ήταν αυτός που έλαβε τις περισσότερες ασίστ από τον Τσικίνιο; Φυσικά ο Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός σέντερ φορ φέτος μπορεί να μην έκανε προετοιμασία λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, ωστόσο ακόμα και έτσι έχει καταφέρει να σκοράρει ήδη 3 φορές μοιράζοντας και 2 ασίστ.

Με τον Γιάρεμτσουκ να μην είναι ακόμα στο 100% θεωρώ ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να βγάλει όλο το 90λεπτο, γεγονός που μας βοηθάει ακόμα περισσότερο να ποντάρουμε στο να βρει γκολ, σε απόδοση 2.80.

Τέλος, με τα τόσα προβλήματα που έχει η Λυών στο ανασταλτικό κομμάτι και με τα σοβαρά λάθη των αμυντικών και του τερματοφύλακά της -κάτι που είδαμε και κόντρα στη Μαρσέιγ- πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να δούμε το διαιτητή του αγώνα να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. 

Από κει και πέρα, το αν θα μπει είναι στα… πόδια του Ελ Κααμπί ή όποιου αναλάβει την εκτέλεση. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και για αυτό ποντάρουμε στο να σκοράρει ο Ολυμπιακός με πέναλτι, επιλογή που παίζει στο 8.00.

Τα πάντα για το live καζίνο στο νέο SLOT.gr

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

EUROPA LEAGUE - 26/09/2024 10:00 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
EUROPA LEAGUE - 26/09/2024 10:00 μμ ΛΥΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ2+G/G 2.80
EUROPA LEAGUE - 26/09/2024 10:00 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
EUROPA LEAGUE - 26/09/2024 10:00 μμ ΛΥΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΚΟΛ ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ 2.80
EUROPA LEAGUE - 26/09/2024 10:00 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
EUROPA LEAGUE - 26/09/2024 10:00 μμ ΛΥΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1+ ΑΣΙΣΤ ΤΣΙΚΙΝΙΟ 6.60
EUROPA LEAGUE - 26/09/2024 10:00 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
EUROPA LEAGUE - 26/09/2024 10:00 μμ ΛΥΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ 8.00